• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

10 jaar garantie

Hularo wicker

4 seasons outdoor gebruikt op alle tuinmeubelen Hularo wicker. Hularo wicker is het kunststof draad dat om het aluminium frame van een 4SO tuinmeubel zit gevlochten. Door het aluminium frame en het gebruik van kunststof wickerdraad zijn deze tuinmeubelen zeer onderhoudsvriendelijk. Zo kan aluminium niet roesten en kan het synthetisch Hularo wicker draad niet rotten of schimmelen.

10 jaar garantie op Hularo wicker

Een garantietermijn van 10 jaar is extreem lang en dat geeft dan ook aan dat 4 seasons outdoor een zeer goede kwaliteit wickerdraad gebruikt. Als je bedenkt dat veel andere organisaties misschien 1 en maximaal 2 jaar garantie durven te geven, geeft 4SO gewoon 10 jaar garantie.

4 seasons outdoor is al sinds begin jaren '90 actief in het importeren en produceren van tuinmeubelen, waarbij ze de beste materialen willen. Daarom testen zij deze materialen. Zo is het Hularo wicker in zijn testfase langdurig blootgesteld aan bijvoorbeeld: lotions, chloor, alcohol, zoutwater en uv-straling. Hierbij werd er gekeken naar kleurvastheid, flexibiliteit en uitdroging.

Rotan de voorloper van wicker

Wicker is het gevlochten kunststof draad wat om het frame van een tuinmeubel zit gevlochten. De voorloper van wicker is rotan. Rotan komt van de rotanpalm en wordt gezien als een lange liaan. Wanneer deze lange liaan wordt gevlochten, dan krijgt het de naam rotan. Dit vlechtwerk is dan zo stevig dat ze hier bijvoorbeeld rotan tuinmeubelen van kunnen maken. Het nadeel van rotan is, dat het een natuurlijk product is en dus kan gaan rotten en schimmelen. De levensduur van rotan meubelen is dan ook beperkt en een groot nadeel. Wicker is hierbij de uitkomst.

Wat is wicker

Wicker zijn kunststof draden die door middel van verschillende vlechttechnieken om een tuinmeubelen frame zijn gevlochten. Het syntetisch draad wordt in verschillende kwaliteiten, kleuren, diktes en lengtes geproduceerd waardoor hier veel verschil in zit. Een hoge kwaliteit wickerdraad is vaak duurder, maar heeft ook een langere levensduur en verkleurt niet of nauwelijks. Hularo wicker heeft zo'n hoge kwaliteit dat de fabrikant hier 10 jaar garantie op durft te geven.

Onderhoud

Hularo wicker heeft eigenlijk geen onderhoud nodig, omdat het van kunststof is en daardoor niet kan gaan schimmelen of rotten. Uiteraard is het wel mogelijk dat er viezigheid en of groene aanslag op terecht komt. Om dit tegen te gaan of om dit te verwijderen heeft 4 seasons outdoor een speciaal schoonmaakmiddel op de markt gebracht, die je voor je tuinset of loungeset kan gebruiken.

Deze twee wicker schoonmaakmiddelen zijn:

  • Wicker en textileen schoonmaak middel - 64000
  • Wicker en textileen beschermingsmiddel - 30007

Wicker en textileen schoonmaak middel - 64000
Met dit niet schuimende schoonmaak middel kan je heel goed je wicker schoonmaken, maar het is tevens ook een goed middel om je kussens mee schoon te maken. Hierdoor kan je meteen je hele tuinset of loungeset schoonmaken voor het komende zomer seizoen.
Wicker en textileen beschermingsmiddel - 30007
Dit schoonmaak- en beschermingsmiddel zorgt ervoor dat je wicker tuinmeubelen een langere levensduur krijgen. Zo biedt dit middel een goede UV-bescherming, waardoor je tuinmeubelen beter beschermd zijn tegen verkleuring door UV-stralen.

Levensduur verlengen

Ondanks de 10 jaar garantie kan je ervoor zorgen dat je wicker tuinmeubelen nog langer mee gaan. Wil je dat je wicker tuinset er na tien jaar nog steeds zo goed als nieuw eruit ziet, dan raden wij aan om naast het gebruik van Wicker en textileen beschermingsmiddel - 30007 ook een beschermhoes te gebruiken. Deze beschermhoes zorgt er bijvoorbeeld voor dat UV-licht geen invloed kan uitoefenen op de kwaliteit van het wicker. Ook kan hierdoor de zure regen die wij in Nederland en België hebben geen negatieve invloed hebben op de kleur en kwaliteit van het Hularo wicker.

Deze maatregelen zijn niet persé nodig, maar zullen altijd een positieve invloed hebben op de levensduur van je 4 seasons outdoor.