• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

Gehard glas

Wat is gehard glas

4 seasons outdoor gebruikt voor de verschillende eettafels, salontafels, bijzettafels en koffietafel een glazen bovenblad. Dit glazen bovenblad is makkelijk schoon te maken en heeft een glad oppervlakte. Het gladde oppervlak is 1 van de redenen waarom het er op ligt, aangezien het gevlochten wicker vaak te hobbelig is om een glas stabiel op te zetten. Een ander voordeel is dat glas doorzichtig is en daardoor kan je het design van de tafel blijven zien.

Hoe wordt gehard glas gemaakt?

Gehard glas heeft zijn naam te danken aan het feit dat dit glas harder is dan een vergelijkbaar glas. Dit heeft allemaal met de temperatuur te maken, waarop het glas wordt gesmolten. Gehard glas wordt namelijk opgewarmd tot een temperatuur van ongeveer 700°C. Hierna wordt het glas aan de buitenkant  snel afgekoeld, waardoor de buitenste laag gaat krimpen. De buitenste glaslaag koelt veel sneller af dan de binnenste glaslaag, en door deze temperatuurverschillen ontstaat er een inwendige spanning. Deze inwendige spanning zorgt er voor dat gehard glas ongeveer 5x sterker is dan normaal glas.

Eigenschappen van gehard glas

Gehard glas heeft 3 eigenschappen:

  1. Het is 5x sterker dan vergelijkbaar normaal glas.
  2. Wanneer het toch kapot gaat, dan breekt het glas in kleine korrelachtige stukjes.
  3. Deze kleine korrelachtige stukjes verkleinen de kans levensgevaarlijke grote diepe wonden.

We kunnen dus stellen dat gehard glas een veilige oplossing is voor een glazenplaat op een tafel, salontafel, koffietafel of bijzettafel.