• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

Hugo de Ruiter

Innovation Award winnaar

Hugo de Ruiter (1959) heeft in 2013 de innovation award gewonnen voor de 4 seasons outdoor curve loungset die hij heeft ontworpen. De jury was onder de indruk van deze zeer flexibele loungeset. Door het eenvoudig combineren van verschillende loungebankstukken heeft Hugo de Ruiter een strakke, moderne en uitnodigende loungeset voor buiten ontworpen. Door de gebruikte hoogwaardige materialen en door de moderne indoor uitstraling heeft hij het design van interieurmeubelen vertaald naar buitenmeubelen.

De tuinmeubelen zijn allemaal geschikt om 4 seizoenen buiten door te brengen. Zo zijn alle materialen all weather proof. Denk hierbij aan all weather kussens, RVS, 4 seasons upholstery, Twitchell high-quality textileen en Leusure textileen. Allemaal hoogwaardige materialen die tegen weer en wind kunnen en geen vocht absorberen.

Wie is Hugo de Ruiter

Hugo de Ruiter (1959) is een interieur ontwerper die sinds 2001 zijn eigen advies- en ontwerpbureau heeft en al sinds 1980 actief is als designer. In de eerste twintig jaar heeft hij zijn kwaliteiten verdiend bij Leolux, waar hij als interieurontwerper en projectontwikkelaar werkte. Hij kwam daar rond 1980 terecht nadat hij was afgestudeerd aan de Design academie van Eindhoven. Deze staat tot op de dag van vandaag hoog aangeschreven. Hugo de Ruiter beschouwt meubelen als een derde huid, waarbij het dynamisch in vorm en gebruik moet zijn. Zijn passie voor design begon al op zijn veertiende toen hij zelfstandig al eigen ontworpen tafeltjes in elkaar zette. Hierbij is ontwerpen een leerproces waarbij je elke dag weer nieuwe dingen leert.

(E)motion

Een term die Hugo de Ruiter graag benoemd bij zijn ontwerpen is (E)motion. In de praktijk zie je dit bijvoorbeeld terug bij een tafel die overdag compact is, maar in de avond inventief vergroot voor een gastvrij onthaal van vrienden en familie. Het is belangrijk dat meubelen je goed passen en daarom zijn Hugo's meubelen dynamisch in vorm en gebruik, zoals de zojuist beschreven tafel. Deze tafel past zich aan, aan de gebruiker, en niet andersom.

Inspiratie

Inspiratie voor een design haalt de Ruiter uit de natuur, kunst, technologie, architectuur en ook vooral uit zichzelf. Zinvolle vernieuwingen zijn altijd een uitdaging in zijn designs en dit is dan ook uitstekend gelukt in de Curve van 4 seasons outdoor waarvoor hij een design innovation award heeft gewonnen.

Hugo de Ruiter design

4 seasons outdoor heeft verschillende tuinsets, tuinstoelen en loungesets die zijn ontwordpen door Hugo de Ruiter. Deze tuinmeubelen zijn voorzien van het Hugo de Ruiter design. Hieronder vind je welke modellen het Hugo de ruiter design dragen:

  • Curve
  • Resort
  • Breeze
  • Baya
  • Albion
  • Hugo