• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

RVS - Stainless steel

Wat is RVS - Stainless steel

RVS, ook wel roestvast staal wordt door veel mensen roestvrij staal genoemd. Roestvrij staal bestaat helaas niet. Ieder soort metaal heeft wel last van corrosie. Stainless steel (RVS), is een combinatie van koolstof, nikkel, ijzer en chroom. Afhankelijk van de verhoudingen van deze grondstoffen is het meer of minder roestvast.

Chroom

Chroom heeft een unieke eigenschap en dat is dat dit metaal een natuurlijke oxide heeft. Wanneer chroom beschadigt en daardoor in aanraking komt met zuurstof, dan vormt het een uniek laagje chroom oxide. Deze oxide laag beschermd de onderliggende lagen tegen roestvorming. Het zorgt er dus voor dat de roest vorming, niet snel verder uitbreid. Vaak kan je op RVS de bruin/ oranje roest aanslag ook weg vegen, waarna het er weer als nieuw uit ziet.

RVS beschermen

Om je RVS onderdelen beter te beschermen, heeft 4 seasons outdoor 2 onderhoudsmiddelen:

  • stainless steel - 67003
  • stainless steel roest preventie - 67004

Stainless steel - 67003
Is een middel waarmee je eenvoudig de roest aanslag mee kan verwijderen. Na het behandelen van het RVS met dit middel, komt de originele rvs kleur weer tevoorschijn.

Stainless steel roest preventie - 67004
Dit middel gaan nog een stap verder en geeft een extra beschermingslaag. Zo zit er in deze oplossing een corrosie-inhibitor. Dit is een actieve stof die het RVS bescherming biedt tegen oxidatie. Een onzichtbaar schild die zorgt voor een langere levensduur.