• Laagste prijsgarantie
 • Snelle levering

Teakhout

Teakhout van 4 seasons outdoor

Teakhout komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar wordt nu ook veelvuldig geplant in andere werelddelen. Zo wordt er op dit moment op grote schaal teakbomen geplant in de tropen. Teakhout komt van de teakboom, welke luistert naar de naam: Tectona Grandis. Doordat de teakboom nu in veel verschillende werelddelen wordt geplant en wordt gewonnen, is er veel verschil in de hardheid, het gewicht, de kleur ect.

De beste kwaliteit teakhout

Het beste teakhout komt uit Oost-Java, waarbij het hout ook werd gebruikt voor het bouwen van locale huizen. Sommige bedrijven kopen huizen en dorpen op alleen om aan de hoge kwaliteit van teakhout te komen. 4 seasons outdoor doet dat niet, aangezien ze dit niet ethisch verantwoord vinden en er tal van andere goede manieren zijn om aan kwalitatief goed teakhout te komen. 

Teak is populair en dat zie je ook in het aanbod van teakhout. Zo zijn er in de afgelopen jaren verschillende teakhoutsoorten op de markt gebracht waar sommige niet eens teak zijn, maar een ander soort hout. Een goed voorbeeld hiervan is het Afrikaans teak. Dit komt van de Pericopsis Elata. Dit is geen teak soort maar het is wel een hele vaste en harde houtsoort.

Eigenschappen van teakhout

 • 3 duurzaamheidsklasse:
  Klasse 1: teak kernhout van een originele teakboom
  Klasse 2-3: kernhout van plantage bomen
  Klasse 5: splinterhout of recycle teak
 • Massa 650kg/m2
 • Druksterkte: 58N/mm2
 • Werken: 1,4 - 1,6 %

Onderhoud aan teakhout

Onder alle houtsoorten is teakhout 1 van de houtsoorten die weinig tot geen onderhoud vraagt. Wanneer teakhout nieuw is, heeft het een warme roodbruine kleur die na verloop van tijd verandert naar een grijze kleur wanneer je het niet onderhoud. Als je de roodbruine kleur wilt behouden, dan raden wij het aan om je tafel te behandelen met 1 van de 4 seasons outdoor onderhoudsmiddelen voor teakhout.

Teakhout van 4 seasons outdoor

4 seasons outdoor gebruikt hoogwaardig teakhout, waarbij de fabriek in Indonesië staat. 4SO houdt van verantwoord ondernemen en houdt dan ook bij het productieproces rekening met mensen en milieu. Zo gebruiken ze waar dat mogelijk is gerecycled teakhout. Echter de kwaliteit van gerecycled teakhout kan slechter zijn, waardoor er bij andere modellen wordt gekozen van een hogere klasse teakhout.

Garantie

3 jaar garantie geeft 4 seasons outdoor op zijn tuinmeubelen. Het hoogwaardige teakhout wat 4 seasons outdoor gebruikt, is getest op de weersomstandigheden in Nederland en kunnen dus jaren lang mee gaan en met een beetje onderhoud en verzorging nog veel langer.

Wanneer je teakhout goed onderhoud, dan heeft teakhout geen einddatum en zou dus levenslang mee kunnen gaan. Echter is dit altijd afhankelijk van de gebruiker en het onderhoud.